HTML

Relax, chill, egy kis nyugi.

Kimerültél, vagy nyomaszt a munka, tanulás? Akárhogy is rohansz, öt perc pihenést megengedhetsz magadnak! Itt megtalálod hozzá a megfelelő zenei aláfestést, minden nap egy ellazító, merengős chill out számot. A jelszó: relax.

Kedvencek

Friss topikok

  • Jemi: köszi:) (2008.01.29. 00:41) A napfény íze
  • Bond, JamesBond: Na majd utána nézek ennek a novellának vizsgák után. Most sajnos mást KELL olvasnom... :-| De mié... (2008.01.17. 15:45) A puding próbája az evés
  • Bond, JamesBond: :) Örülök, hogy tetszik, Morcheeba nekem is a kedvenc előadók között szerepel. (2008.01.16. 22:27) Először nézz magadba

Linkblog

Archívum

Nincsenek véletlenek

2008.01.29. 20:19 :: Bond, JamesBond

Közhely igaz? Afféle közhely, melyre 100-ból 99 ember bólogat, miközben nem hisz annak valódi tartalmában. Vagy ha "hisz" is, akkor is csak passzívan. Passzív hit alatt most azt tessék érteni, hogy valaki állítása szerint hisz valamiben, de nem tudja annak a valódi mögöttesét, nem ismeri a mögötte meghúzódó érvrendszert (ha egyáltalán van ilyen).
Hogy akkor meg miért?...
Mert nem csak fekete meg fehér létezik (hinni - nem hinni). Amúgy meg, ki tudja? Jól hangzik, biztos van benne valami igazság, mások is ezt vallják, trendi, hogy csak párat említsek a lehetséges okok közül.

Félreértés ne essék, a hit alatt nem feltétlenül vallási hitet kell érteni! Van aki az asztrológiában hisz, van aki a tőzsdestratégiájában hisz (szándékosan nem a "bízik" jelzőt használtam), van aki az alapvető emberi jóságban és biztos vannak olyanok is akik hisznek mondjuk egy politikus önzetlen jobbító szándékában.

Na de mielőtt mélyebb hitbeli fejtegetésbe mennék bele, hogymostakkorhogyanisjött??...
Nincsenek véletlenek. Én ebben hiszek. Szerintem az úgynevezett véletlen találkozásoknak célja/értelme van. Hogy mi, az sajnos egyetlen könyvben sincs leírva (Talán a csillagokban? Nah, ebben viszont meg én nem hiszek :) ), nekünk magunknak kell rájönnünk. Egyik barátom úgy fogalmazta ezt meg, hogy azok akik így összefutnak egy ismerőssel a legváratlanabb helyen, időben és körülmények között, azoknak biztosan "dolguk van egymással". Jól hangzik? Vagy nem? Lehet hinni benne, lehet hülyeségnek tartani. Ja, és mielőtt valaki engem kérdezne meg, hogy mi-merre-meddig, sajnos be kell valljam, hogy az én vonatom is még csak nemrég gördült ki a "Passzív hit" nevű állomásról, az út pedig elég hosszúnak ígérkezik...



(Plej - You)

Szólj hozzá!

Címkék: hit you nincsenek veletlenek plej

A bejegyzés trackback címe:

https://chill.blog.hu/api/trackback/id/tr65316921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása